Język ananasowo - kokosowy

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • jajko - 4 sztuki
  • ananas - 1 słoik
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • galaretka cytrynowa - 1 opakowanie
  • cukier - 1 szklanka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • wiórki kokosowe - 2 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. 4 białka ubić na sztywno, dodając cukier i cukier waniliowy.
  2. Następnie wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką.
  3. Włożyć masę na blaszkę wysmarowaną tłuszczem.
  4. Piec 25 minut w temperaturze 220 stopni.
  5. Ananasy odcedzić i pokroić w drobną kostkę.
  6. Z szklanki soku ananasowego ugotować budyń z dwoma łyżkami cukru.
  7. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance przegotowanej wody.
  8. Tłuszcz i żółtka rozetrzeć na puszystą masę.
  9. Dodać wystudzony budyń i dobrze rozetrzeć lub zmiksować.
  10. Następnie dodawać gęstniejącą galaretkę i rozmieszać na jednolitą masę.
  11. Następnie dodać pokrojone ananasy i wymieszać delikatnie łyżką.
  12. Krem wyłożyć na biszkopt i dobrze rozprowadzić, a potem przykryć masą kokosową.
  13. Ciasto polać polewą czekoladową i wstawić do lodówki.