| |||||||||
| Składniki | ||
| jogurt naturalny | 4 szklanki | |
| płatki owsiane górskie | 12 łyżek | |
| miód | 4 łyżeczki | |
| ziarna siemienia lnianego | 4 łyżeczki | |
| ziarna słonecznika | 4 łyżeczki | |
| rodzynki | 4 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj granolę: płatki wymieszaj ze słonecznikiem, siemieniem lnianym rodzynkami i miodem. |
| Krok 2 |
| Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 °C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na niej granolę. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25 minut. W czasie pieczenia kilka razy wymieszaj całość, tak aby wszystkie składniki równomiernie się podpiekły. |
| Krok 3 |
| Posyp jogurt gotową granolą. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |