Jogurt z granolą
  • 35 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jogurt naturalny - 4 szklanki
  • płatki owsiane górskie - 12 łyżek
  • miód - 4 łyżeczki
  • ziarna siemienia lnianego - 4 łyżeczki
  • ziarna słonecznika - 4 łyżeczki
  • rodzynki - 4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj granolę: płatki wymieszaj ze słonecznikiem, siemieniem lnianym rodzynkami i miodem.
  2. Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 °C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na niej granolę. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25 minut. W czasie pieczenia kilka razy wymieszaj całość, tak aby wszystkie składniki równomiernie się podpiekły.
  3. Posyp jogurt gotową granolą.