Jogurt z granolą

0


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
jogurt naturalny4 szklanki
płatki owsiane górskie12 łyżek
miód4 łyżeczki
ziarna siemienia lnianego4 łyżeczki
ziarna słonecznika4 łyżeczki
rodzynki4 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj granolę: płatki wymieszaj ze słonecznikiem, siemieniem lnianym rodzynkami i miodem.
Krok 2
Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 °C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na niej granolę. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25 minut. W czasie pieczenia kilka razy wymieszaj całość, tak aby wszystkie składniki równomiernie się podpiekły.
Krok 3
Posyp jogurt gotową granolą.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl