|
Składniki | ||
jogurt naturalny | 4 szklanki | |
płatki owsiane górskie | 12 łyżek | |
miód | 4 łyżeczki | |
ziarna siemienia lnianego | 4 łyżeczki | |
ziarna słonecznika | 4 łyżeczki | |
rodzynki | 4 łyżeczki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj granolę: płatki wymieszaj ze słonecznikiem, siemieniem lnianym rodzynkami i miodem. |
Krok 2 |
Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 °C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na niej granolę. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25 minut. W czasie pieczenia kilka razy wymieszaj całość, tak aby wszystkie składniki równomiernie się podpiekły. |
Krok 3 |
Posyp jogurt gotową granolą. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |