Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię rozpuszczamy i lekko studzimy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Owoce myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. |
Krok 2 |
Jajka wybijamy do miseczki, ubijamy z cukrem na puch. Następnie dodajemy jogurt i mieszamy. |
Krok 3 |
Do masy jajecznej dodajemy najpierw mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a następnie rozpuszczoną Kasię. |
Krok 4 |
Na koniec dodajemy borówki i delikatnie mieszamy łyżką. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. |
Krok 5 |
Ciasto przekładamy do formy, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. (Opcja piekarnika góra-dół.) |
Krok 6 |
Cukier puder ucieramy, dodając po łyżeczce białko jajka, na bardzo gęsty, gładki lukier. Na wystudzonych muffinkach robimy kropki z lukru i wciskamy w lukier borówki. |