Jogurtowe z brzoskwiniami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 45 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • jajko - 3 sztuki
  • cukier - 180 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 120 gramów
  • gęsty jogurt - 200 gramów
  • mąka - 300 gramów
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • brzoskwinie - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Kasię roztopić i wystudzić.
  2. Mąkę przesiać z proszkiem.
  3. Jaja wymieszać z cukrem, dodać jogurt i Kasię. Wymieszać mikserem do połączenia się składników.
  4. Ciasto wylać do wyłożonej papierem blaszki (ok. 25x35cm).
  5. Na ciasto wyłożyć pokrojone owoce.
  6. Piec w temp. 180 st. ok. 45 minut. Uwaga: ciasto jogurtowe jest dość kapryśne, dlatego nie należy go zbyt obciążać owocami