Jogurtowe z jabłkami
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  • 170-180 °C

Składniki:

  • mąka - 35 dekagramów
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier - 9 dekagramów
  • jajko - 2 sztuki
  • olej - 0.5 szklanek
  • jogurt naturalny - 300 gramów
  • jabłka - 0.5 kilogramów

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
  2. Dodać resztę składników. Wymieszać tylko do połączenia się składników (ciasto nie powinno być zbyt gładkie).
  3. Przełożyć do formy wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą.
  4. Na ciasto wyłożyć pokrojone jabłka.
  5. Piec w nagrzanym do ok. 170 - 180 stopni piekarniku.
  6. Po 20 - 30 minutach warto przykryć ciasto folią, aby wierzch ciasta nie uległ zbytniemu przypaleniu.