Jogurtowe z kawą
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 60 gramów
  • cukier drobny - 150 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 220 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • kakao - 35 gramów
  • kawa granulowana - 2 łyżeczki
  • jogurt naturalny - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, więc należy je wcześniej wyciągnąć z lodówki.
  2. Mąka, proszek i soda powinna być przesiana.
  3. Wszystkie składniki umieścić w mikserze (w dowolnej kolejności) i zmiksować na gładką masę, miksując kilka minut.
  4. Wlać do przygotowanej formy (ja piekłam w keksówce).
  5. Piec około 50 minut w temperaturze 180ºC, do tzw. suchego patyczka.