Przygotowanie |
Krok 1 |
Smaruję blaszkę Kasią i obkładam papierem do pieczenia. |
Krok 2 |
Dolną część wykładam warstwą herbatników. Oddzielam białka od żółtek. |
Krok 3 |
Żółtka ubijam mikserem na pianę, dodaję po kolei budynie i cukry waniliowe i ubijam, aby składniki się połączyły. |
Krok 4 |
Następnie ubijam białka na sztywną pianę, po czym dodaję cukier. |
Krok 5 |
Do ubitych białek dodaję po kolei żółtka wymieszane wcześniej z budyniami i cukrem waniliowym. Następnie jogurty i olej. |
Krok 6 |
Wszystko mieszam do jednolitej konsystencji, wlewam na blaszkę, przykrywam papierem do pieczenia, aby góra się nie przypiekła i wkładam do piekarnika na 175 stopni. |
Krok 7 |
Temperaturę po 40 minutach zmniejszam do około 130 stopni. |
Krok 8 |
Po ostygnięciu rozrabiam lukier i wylewam na wierzch |