| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Smaruję blaszkę Kasią i obkładam papierem do pieczenia. |
| Krok 2 |
| Dolną część wykładam warstwą herbatników. Oddzielam białka od żółtek. |
| Krok 3 |
| Żółtka ubijam mikserem na pianę, dodaję po kolei budynie i cukry waniliowe i ubijam, aby składniki się połączyły. |
| Krok 4 |
| Następnie ubijam białka na sztywną pianę, po czym dodaję cukier. |
| Krok 5 |
| Do ubitych białek dodaję po kolei żółtka wymieszane wcześniej z budyniami i cukrem waniliowym. Następnie jogurty i olej. |
| Krok 6 |
| Wszystko mieszam do jednolitej konsystencji, wlewam na blaszkę, przykrywam papierem do pieczenia, aby góra się nie przypiekła i wkładam do piekarnika na 175 stopni. |
| Krok 7 |
| Temperaturę po 40 minutach zmniejszam do około 130 stopni. |
| Krok 8 |
| Po ostygnięciu rozrabiam lukier i wylewam na wierzch |