Jojo

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 3 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukier puder - 20 dekagramów
  • żółtko - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • śmietana 18% - 3 łyżki
  • masa
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • żółtko - 4 sztuki
  • cukier puder - 6 łyżek
  • masa galaretkowa
  • galaretka czarna porzeczka - 3 opakowania
  • dżem z czarnej porzeczki - 1 słoik

Sposób przygotowania:

  1. Jeżeli chodzi o ciasto to wszystkie podane składniki zagnieść, dobrze wyrobić i podzielić na 3 równe części.
  2. Każdą cześć rozłożyć na dobrze wysmarowanej blasze.
  3. Piec na złoty kolor po 15 minut każdą część w temp. 170.
  4. Masa: Kasię utrzeć razem z cukrem waniliowym i cukrem pudrem i żółtkami.
  5. Masa galaretkowa: 3 galaretki rozpuścić w 1 litrze wody i po ostygnięciu, gdy zacznie lekko gęstnieć, dodać dżem z porzeczki.
  6. Gdy placki już ostygną, to blachę wyłożyć folią i kładziemy: ciasto-masa-ciasto-galaretka-ciasto.
  7. I możemy polać lukrem. Życzę smacznego!