Przygotowanie |
Krok 1 |
Jeżeli chodzi o ciasto to wszystkie podane składniki zagnieść, dobrze wyrobić i podzielić na 3 równe części. |
Krok 2 |
Każdą cześć rozłożyć na dobrze wysmarowanej blasze. |
Krok 3 |
Piec na złoty kolor po 15 minut każdą część w temp. 170. |
Krok 4 |
Masa: Kasię utrzeć razem z cukrem waniliowym i cukrem pudrem i żółtkami. |
Krok 5 |
Masa galaretkowa: 3 galaretki rozpuścić w 1 litrze wody i po ostygnięciu, gdy zacznie lekko gęstnieć, dodać dżem z porzeczki. |
Krok 6 |
Gdy placki już ostygną, to blachę wyłożyć folią i kładziemy: ciasto-masa-ciasto-galaretka-ciasto. |
Krok 7 |
I możemy polać lukrem. Życzę smacznego! |