| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w piórka. Całość usmaż na patelni, dopraw do smaku pieprzem, czosnkiem, majerankiem i odrobiną soli. Następnie odstaw na chwilę, aby nieco przestygło.
|
| Krok 2 |
| Mięso oczyść z błon i nadmiaru tłuszczu, umyj i osusz. Pokrój w 1,5 centymetrowej grubości kotlety.
|
| Krok 3 |
| W kotletach utwórz kieszeń, nacinając je z boku nożem. Nałóż do niej farsz z grzybów oraz cebuli. |
| Krok 4 |
| Przygotowane kotlety podsmaż na patelni z obu stron. |
| Krok 5 |
| Sos myśliwski Knorr rozmieszaj w 200 mililitrach wody i 150 mililitrach śmietany, zalej nim kotlety. Całość duś pod przykryciem około 5 minut. |