Juki myśliwskie
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • schab środkowy - 1 kilogram
  • Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr - 1 opakowanie
  • pieczarki - 800 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • woda - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w piórka. Całość usmaż na patelni, dopraw do smaku pieprzem, czosnkiem, majerankiem i odrobiną soli. Następnie odstaw na chwilę, aby nieco przestygło.
  2. Mięso oczyść z błon i nadmiaru tłuszczu, umyj i osusz. Pokrój w 1,5 centymetrowej grubości kotlety.
  3. W kotletach utwórz kieszeń, nacinając je z boku nożem. Nałóż do niej farsz z grzybów oraz cebuli.
  4. Przygotowane kotlety podsmaż na patelni z obu stron.
  5. Sos myśliwski Knorr rozmieszaj w 200 mililitrach wody i 150 mililitrach śmietany, zalej nim kotlety. Całość duś pod przykryciem około 5 minut.