Juki myśliwskie

6


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
schab środkowy1 kilogram
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr1 opakowanie
pieczarki800 gramów
cebula1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
śmietana 18%150 mililitrów
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
olej słonecznikowy50 mililitrów
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
woda200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w piórka. Całość usmaż na patelni, dopraw do smaku pieprzem, czosnkiem, majerankiem i odrobiną soli. Następnie odstaw na chwilę, aby nieco przestygło.
Krok 2
Mięso oczyść z błon i nadmiaru tłuszczu, umyj i osusz. Pokrój w 1,5 centymetrowej grubości kotlety.
Krok 3
W kotletach utwórz kieszeń, nacinając je z boku nożem. Nałóż do niej farsz z grzybów oraz cebuli.
Krok 4
Przygotowane kotlety podsmaż na patelni z obu stron.
Krok 5
Sos myśliwski Knorr rozmieszaj w 200 mililitrach wody i 150 mililitrach śmietany, zalej nim kotlety. Całość duś pod przykryciem około 5 minut.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl