Kabaczki a la gulasz, pieczywo

1


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
kabaczki800 gramów
koncentrat pomidorowy60 gramów
olej rzepakowy 1.5 łyżek
cebula4 sztuki
ostra papryka mielona1 szczypta
musztarda1 łyżka
bułka grahamka8 sztuk
Flora ProActiv8 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Kabaczki umyć, obrać, usunąć nasiona i pokroić w grubą kostkę. Ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową kabaczek i położyć na talerzu. Wywar z kabaczka pozostawić.
Krok 2
Cebulę obrać z łupiny, pokroić w kostkę i lekko zrumienić na oleju, dodać koncentrat pomidorowy, paprykę i rozprowadzić ¼ szklanki wywaru z kabaczka
Krok 3
Do sosu włożyć ugotowane kabaczki i doprawić do smaku musztardą i pieprzem.
Krok 4
Pieczywo posmaruj margaryną Flora ProActive i podawaj razem z gulaszem udekorowanym świeżymi ziołami.
Autor: dr med. Lucyna Małgorzata PachockaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl