Kaczka w sosie pomarańczowym

26


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
kaczka 1 sztuka
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr2 łyżki
sok pomarańczowy3 szklanki
sok jabłkowy0.5 szklanek
ząbek czosnku2 sztuki
cebula2 sztuki
migdały0.25 szklanek
rodzynki2 łyżki
pomidory4 sztuki
tymianek suszony0.25 szklanek
majeranek0.25 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Kaczkę oczyść i pokrój na porcje. Ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 2
Wymieszaj soki z drobno pokrojoną cebulą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pokrojonymi migdałami, pomidorami, rodzynkami i przyprawami.
Krok 3
Dodaj Naturalną przyprawę do kurczaka pikantną Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Polej kaczkę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piecz około 80 minut. Po tym czasie, zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz kolejne 30 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl