| |||||||||
| Składniki | ||
| kaczka | 1 sztuka | |
| Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 2 łyżki | |
| sok pomarańczowy | 3 szklanki | |
| sok jabłkowy | 0.5 szklanek | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| cebula | 2 sztuki | |
| migdały | 0.25 szklanek | |
| rodzynki | 2 łyżki | |
| pomidory | 4 sztuki | |
| tymianek suszony | 0.25 szklanek | |
| majeranek | 0.25 łyżeczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kaczkę oczyść i pokrój na porcje. Ułóż w żaroodpornym naczyniu. |
| Krok 2 |
| Wymieszaj soki z drobno pokrojoną cebulą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pokrojonymi migdałami, pomidorami, rodzynkami i przyprawami. |
| Krok 3 |
| Dodaj Naturalną przyprawę do kurczaka pikantną Knorr i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Polej kaczkę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piecz około 80 minut. Po tym czasie, zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz kolejne 30 minut. |
| Autor: przepisy.pl |