|
Składniki | ||
kaczka | 1 sztuka | |
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 2 łyżki | |
sok pomarańczowy | 3 szklanki | |
sok jabłkowy | 0.5 szklanek | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
cebula | 2 sztuki | |
migdały | 0.25 szklanek | |
rodzynki | 2 łyżki | |
pomidory | 4 sztuki | |
tymianek suszony | 0.25 szklanek | |
majeranek | 0.25 łyżeczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kaczkę oczyść i pokrój na porcje. Ułóż w żaroodpornym naczyniu. |
Krok 2 |
Wymieszaj soki z drobno pokrojoną cebulą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pokrojonymi migdałami, pomidorami, rodzynkami i przyprawami. |
Krok 3 |
Dodaj Naturalną przyprawę do kurczaka pikantną Knorr i dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Polej kaczkę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piecz około 80 minut. Po tym czasie, zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz kolejne 30 minut. |
Autor: przepisy.pl |