Kaczka w sosie pomarańczowym
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kaczka - 1 sztuka
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • sok pomarańczowy - 3 szklanki
  • sok jabłkowy - 0.5 szklanek
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • migdały - 0.25 szklanek
  • rodzynki - 2 łyżki
  • pomidory - 4 sztuki
  • Tymianek z Polski Knorr - 0.25 szklanek
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 0.25 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Kaczkę oczyść i pokrój na porcje. Ułóż w żaroodpornym naczyniu.
  2. Wymieszaj soki z drobno pokrojoną cebulą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pokrojonymi migdałami, pomidorami, rodzynkami i przyprawami.
  3. Dodaj Naturalną przyprawę do kurczaka pikantną Knorr i dokładnie wymieszaj.
  4. Polej kaczkę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piecz około 80 minut. Po tym czasie, zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz kolejne 30 minut.