Kaczka w sosie pomarańczowym

24


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
kaczka 1 sztuka
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr2 łyżki
sok pomarańczowy3 szklanki
sok jabłkowy0.5 szklanek
ząbek czosnku2 sztuki
cebula2 sztuki
migdały0.25 szklanek
rodzynki2 łyżki
pomidory4 sztuki
Tymianek z Polski Knorr0.25 szklanek
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr0.25 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Kaczkę oczyść i pokrój na porcje. Ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 2
Wymieszaj soki z drobno pokrojoną cebulą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pokrojonymi migdałami, pomidorami, rodzynkami i przyprawami.
Krok 3
Dodaj Naturalną przyprawę do kurczaka pikantną Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Polej kaczkę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piecz około 80 minut. Po tym czasie, zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz kolejne 30 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl