| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kaczkę pokrój na porcje. |
| Krok 2 |
| Czosnek pokrój w plasterki. Wymieszaj z sokiem z limonki, łyżeczką mielonej chili, solą i 1 łyżką cukru, polej mięso i odstawić na noc do lodówki. |
| Krok 3 |
| Kaczkę wyjmij z marynaty, osusz. Ciemne mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu i piecz około 20 minut w temperaturze 160 stopni. Tłuszcz wytopiony z kaczki wylej. |
| Krok 4 |
| Dodaj kawałki piersi i piecz około 20 minut. Zwiększ temperaturę do 220 stopni i piecz 10 minut, żeby kaczka się zarumieniła. |
| Krok 5 |
| Sos mole podgrzej. Chili pokrój w paski. |
| Krok 6 |
| Ananasa obierz, pokrój w plastry, posyp resztą cukru i podpiecz na grillu z obu stron. |
| Krok 7 |
| Porcje kaczki podawaj z plastrami ananasa, polane sosem mole, ozdobione chili. |