Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie składniki ciasta włóż do miski i wymieszaj mikserem na gładką masę. Następnie zagnieć ciasto w kulkę i odłóż na 10 minut do lodówki. |
Krok 2 |
Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek i wylep nim dno i boki formy do tarty o średnicy 26 cm. Ciasto nakłuj widelcem i piecz w 180 st.C (termoobieg) 25-30 minut. |
Krok 3 |
Masę kajmakową zmiksuj z miękką Kasią. Przestudzone ciasto wyjmij z formy i posmaruj przygotowaną masą. Na kajmaku rozłóż bakalie. |
Krok 4 |
Wszystkie składniki polewy włóż do rondelka i zagotuj. Mieszaj, aż masa będzie gładka i lśniąca. Lekko przestudź by zgęstniała i udekoruj nią ciasto. Odstaw do zastygnięcia. |