Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów
  • Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr - 0.5 opakowań
  • masło lub margaryna - 3 łyżki
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • cebula - 0.5 sztuk
  • pieczarki - 100 gramów
  • kajzerka - 4 sztuki
  • żółty ser - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.
  2. W garnku podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone w ćwiartki pieczarki. Smaż, aż będą zupełnie suche. Następnie dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie Naturalnie Smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr i zagotuj.
  3. Kajzerki przetnij na pół, wydrąż, zapiecz chwilę w piekarniku, a następnie nafaszeruj szpinakiem. Posyp serem i zapiekaj w 190 °C przez 10 minut. Pieczarki możesz zastąpić dowolnymi grzybami.