Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami

9


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
świeży lub mrożony szpinak450 gramów
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr0.5 opakowań
masło lub margaryna3 łyżki
śmietana 18%100 mililitrów
cebula0.5 sztuk
pieczarki100 gramów
kajzerka4 sztuki
żółty ser100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.
Krok 2
W garnku podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone w ćwiartki pieczarki. Smaż, aż będą zupełnie suche. Następnie dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie Naturalnie Smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr i zagotuj.
Krok 3
Kajzerki przetnij na pół, wydrąż, zapiecz chwilę w piekarniku, a następnie nafaszeruj szpinakiem. Posyp serem i zapiekaj w 190 °C przez 10 minut. Pieczarki możesz zastąpić dowolnymi grzybami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl