Kakaowa szarlotka:)
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 180'C °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • mąka - 3 szklanki
  • cukier - 0.5 szklanek
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • jajko - 2 sztuki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • wanilia - 1 unit
  • cynamon - 1 unit
  • kakao - 3 łyżki
  • jabłko - 1.5 kilogramów
  • cukier - 1 szklanka
  • cynamon - 1 unit
  • bułka tarta - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Zagnieść kruche ciasto. Schłodzić, podzielić na 2 części.
  2. Jabłka umyć, obrać, pokroić na kawałeczki i dusić z kroplą wody, pod konieć dodać cukier i cynamon.(rodzynki)
  3. Ciasto rozwałkować, ułożyć na natłuszczonej blaszce, posypać bułką, wyłożyć jabłkowe nadzienie (może być ciepłe), ponownie posypać bułką i przykryć rozwałkowanym drugim ciastem.
  4. Upiec.