KAKAOWY BISZKOPT NA TORTY
  • 15 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • jajka - 5 sztuk
  • mąka pszenna - 140 gramów
  • cukier puder do dekoracji - 130 gramów
  • kakao - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik podgrzać do temperatury 170 st C .
  2. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub bułką tartą.
  3. Mąkę i cukier wymieszać. W wysokim naczyniu ubijać wszystkie całe jajka przez 1 min.
  4. Następnie stopniowo wsypywać mąkę z cukrem. Miksować na najwyższych obrotach ok. 1 min, dodać kakao i jeszcze miksować ok. 5 min, aż do uzyskania jednolitej, puszystej masy.
  5. Ciasto przełożyć do formy i piec w temp. 175 stopni C przez 25-30 min.