Kalafior na gorąco w sosie ziołowym

Składniki:

  • kalafior - 1 sztuka
  • Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 2 sztuki
  • śmietana 18 % - 2 łyżki
  • jogurt naturalny - 2 łyżki
  • Sos sałatkowy Czosnkowo-ziołowy Knorr - 1 sztuka
  • posiekane świeże zioła - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Do dużego garnka włóż dużego kalafiora i gotuj przez kilkanaście minut.
  2. Następnie dodaj do kalafiora. kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr (jeśli zależy ci na intensywnym smaku bulionu, możesz od razu gotować z nim kalafiora).
  3. W osobnym naczyniu przygotuj sos, mieszając Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy z jogurtem naturalny i śmietaną, a następnie stopniowo dodając zioła według własnego uznania. Po wyjęciu kalafiora z garnka polej go przygotowanym sosem. Podawaj.