Kalmary w sosie własnym

2


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
kalmary1 kilogram
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
cebula1 sztuka
pęczek natki pietruszki0.5 sztuk
wino białe
oliwa z oliwek
Przygotowanie
Krok 1
Kalmary rozmroź. Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Krok 2
Na patelni rozgrzej 6 łyżek oliwy i wrzuć kalmary. Dodaj posiekaną cebulę i smaż jeszcze przez chwilę.
Krok 3
Dodaj wino.
Krok 4
Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Duś wszystko przez 40 minut na małym ogniu.
Krok 5
Gdy potrawa będzie gotowa dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Krok 6
Możesz podawać z chlebem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl