|
Składniki | ||
kalmary | 1 kilogram | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
cebula | 1 sztuka | |
pęczek natki pietruszki | 0.5 sztuk | |
wino białe | ||
oliwa z oliwek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kalmary rozmroź. Obierz cebulę i drobno posiekaj. |
Krok 2 |
Na patelni rozgrzej 6 łyżek oliwy i wrzuć kalmary. Dodaj posiekaną cebulę i smaż jeszcze przez chwilę. |
Krok 3 |
Dodaj wino. |
Krok 4 |
Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Duś wszystko przez 40 minut na małym ogniu. |
Krok 5 |
Gdy potrawa będzie gotowa dodaj posiekaną natkę pietruszki. |
Krok 6 |
Możesz podawać z chlebem. |
Autor: przepisy.pl |