| |||||||||
| Składniki | ||
| kalmary | 1 kilogram | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| pęczek natki pietruszki | 0.5 sztuk | |
| wino białe | ||
| oliwa z oliwek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kalmary rozmroź. Obierz cebulę i drobno posiekaj. |
| Krok 2 |
| Na patelni rozgrzej 6 łyżek oliwy i wrzuć kalmary. Dodaj posiekaną cebulę i smaż jeszcze przez chwilę. |
| Krok 3 |
| Dodaj wino. |
| Krok 4 |
| Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Duś wszystko przez 40 minut na małym ogniu. |
| Krok 5 |
| Gdy potrawa będzie gotowa dodaj posiekaną natkę pietruszki. |
| Krok 6 |
| Możesz podawać z chlebem. |
| Autor: przepisy.pl |