Kanapeczki z figami i serem feta

Składniki:

  • chleb kromki - 6 sztuk
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • ser feta - 1 opakowanie
  • figi - 3 sztuki
  • skórka z cytryny - 1 łyżeczka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • szczypiorek - 1 łyżka
  • oliwa - 0.75 szklanek
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj skórkę z cytryny, fetę, zmiażdżony czosnek i tymianek, wlej połowę oliwy i dostaw najlepiej na noc do lodówki.
  2. Kromki posmaruj przygotowanym sosem i wstaw do piekarnika do 160 stopni na ok 10 minut aż powstaną chrupiące grzanki.
  3. Figę pokrój na osiem równych części. Grzanki pokrój na dwie, trzy części.
  4. Nałóż na każdą kanapeczkę porcję sera i połóż kawałek figi. Po wierzchu posyp posiekanym szczypiorkiem.
  5. Pozostałą oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.