Kanapeczki z kurczakiem

3


Łatwe


45 min.


5 os.

Składniki
ciasto francuskie300 gramów
pierś z kurczaka 1 sztuka
czerwona cebula1 sztuka
zioła prowansalskie2 łyżeczki
olej3 łyżki
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy w niewielką kostkę, mieszamy z olejem i marynatą do kurczaka. Odstawiamy na pół godziny, a następni podsmażamy, aż mięso zarumieni się z każdej strony.
Krok 2
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a oliwki w plasterki.
Krok 3
Ciasto francuskie kroimy na nieduże kwadraty, takiej wielkości, żeby nadawały się do zjedzenia „na raz”. Kwadraciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i na każdym z nich kładziemy po kawałku kurczaka, troszkę cebuli i plasterek oliwki. Posypujemy ziołami prowansalskimi i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.
Autor: KoperPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl