Kanapeczki z kurczakiem
  • 45 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • ciasto francuskie - 300 gramów
  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
  • olej - 3 łyżki
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka kroimy w niewielką kostkę, mieszamy z olejem i marynatą do kurczaka. Odstawiamy na pół godziny, a następni podsmażamy, aż mięso zarumieni się z każdej strony.
  2. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a oliwki w plasterki.
  3. Ciasto francuskie kroimy na nieduże kwadraty, takiej wielkości, żeby nadawały się do zjedzenia „na raz”. Kwadraciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i na każdym z nich kładziemy po kawałku kurczaka, troszkę cebuli i plasterek oliwki. Posypujemy ziołami prowansalskimi i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.