Kanapka dla dzieci "Biedronka"

3


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
pieczywo ryżowe2 sztuki
Rama Classic1 łyżka
szynka konserwowa2 plastry
ser żółty2 plastry
papryka lub pomidor0.5 sztuk
czarna oliwka1 sztuka
szczypiorek0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Kromki pieczywa posmaruj margaryną z jednej strony. Następnie połóż na nich ser i szynkę przycięte do kształtu pieczywa. Szynkę również wytnij na taką średnicę.
Krok 2
Na ser połóż rozcięty na dwie części plasterek szynki imitując w ten sposób skrzydełka biedronki.
Krok 3
Skrzydełka udekoruj kropkami z papryki lub pomidora. Główkę biedronki przygotuj z połówki oliwki. Dołóż jeszcze pokrojony w 2 centymetrowe kawałki szczypior jako nogi i różki. Kanapka Biedronka gotowa!
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl