|
Składniki | ||
pieczywo ryżowe | 2 sztuki | |
Rama Classic | 1 łyżka | |
szynka konserwowa | 2 plastry | |
ser żółty | 2 plastry | |
papryka lub pomidor | 0.5 sztuk | |
czarna oliwka | 1 sztuka | |
szczypiorek | 0.5 pęczków |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kromki pieczywa posmaruj margaryną z jednej strony. Następnie połóż na nich ser i szynkę przycięte do kształtu pieczywa. Szynkę również wytnij na taką średnicę. |
Krok 2 |
Na ser połóż rozcięty na dwie części plasterek szynki imitując w ten sposób skrzydełka biedronki. |
Krok 3 |
Skrzydełka udekoruj kropkami z papryki lub pomidora. Główkę biedronki przygotuj z połówki oliwki. Dołóż jeszcze pokrojony w 2 centymetrowe kawałki szczypior jako nogi i różki. Kanapka Biedronka gotowa! |
Autor: Piotr Murawski |