| |||||||||
| Składniki | ||
| pieczywo ryżowe | 2 sztuki | |
| Rama Classic | 1 łyżka | |
| szynka konserwowa | 2 plastry | |
| ser żółty | 2 plastry | |
| papryka lub pomidor | 0.5 sztuk | |
| czarna oliwka | 1 sztuka | |
| szczypiorek | 0.5 pęczków |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kromki pieczywa posmaruj margaryną z jednej strony. Następnie połóż na nich ser i szynkę przycięte do kształtu pieczywa. Szynkę również wytnij na taką średnicę. |
| Krok 2 |
| Na ser połóż rozcięty na dwie części plasterek szynki imitując w ten sposób skrzydełka biedronki. |
| Krok 3 |
| Skrzydełka udekoruj kropkami z papryki lub pomidora. Główkę biedronki przygotuj z połówki oliwki. Dołóż jeszcze pokrojony w 2 centymetrowe kawałki szczypior jako nogi i różki. Kanapka Biedronka gotowa! |
| Autor: Piotr Murawski |