Kanapka dla dzieci "Biedronka"
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczywo ryżowe - 2 sztuki
  • Rama Classic
  • szynka konserwowa - 2 plastry
  • ser żółty - 2 plastry
  • papryka lub pomidor - 0.5 sztuk
  • czarna oliwka - 1 sztuka
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

  1. Kromki pieczywa posmaruj margaryną z jednej strony. Następnie połóż na nich ser i szynkę przycięte do kształtu pieczywa. Szynkę również wytnij na taką średnicę.
  2. Na ser połóż rozcięty na dwie części plasterek szynki imitując w ten sposób skrzydełka biedronki.
  3. Skrzydełka udekoruj kropkami z papryki lub pomidora. Główkę biedronki przygotuj z połówki oliwki. Dołóż jeszcze pokrojony w 2 centymetrowe kawałki szczypior jako nogi i różki. Kanapka Biedronka gotowa!