Kanapka firmowa na drugie śniadanie

30


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
bułka z ziarnami2 sztuki
Rama Classic2 łyżki
Majonez Hellmann’s Original2 łyżki
wędlina, szynka lub kiełbasa60 gramów
ser żółty4 plastry
pomidor1 sztuka
ogórek kiszony2 sztuki
sałata, liście2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Bułkę z ziarnami przekrój wzdłuż na pół i posmaruj margaryną Rama.
Krok 2
Wędlinę lub kiełbasę pokrój w plasterki, podobnie pomidora i ogórka.
Krok 3
Na warstwę z margaryną połóż kilka liści porwanej i umytej sałaty, następnie ser, wędlinę lub kiełbasę oraz pomidora i ogórka. Na końcu nałóż majonez Hellmann's, który idealnie uzupełni smak pozostałych składników. Przykryj kanapkę drugą kromką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl