Kanapka hawajska z szynką i ananasem
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczywo tostowe, kromki - 4 sztuki
  • szynka konserwowa - 4 plastry
  • ananas z puszki - 2 plastry
  • Sos Hellmann's Czosnkowy z jogurtem - 2 łyżeczki
  • ser żółty - 30 gramów
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Kromki pieczywa opiecz krótko na rozgrzanej patelni i wytnij z nich duże koła, np. szklanką.
  2. Szynkę, ananasa oraz żółty ser pokrój w drobną kostkę. Wszystko przełóż do miseczki, dodaj sos Hellmann's oraz posiekaną natkę i wymieszaj.
  3. Przygotowaną pastę nałóż na dwie kromki pieczywa i przykryj pozostałymi dwoma. Przyciśnij lekko dłonią a następnie zawiń w śniadaniowy papier.