| |||||||||
| Składniki | ||
| bułki duże | 8 sztuk | |
| mięso mielone wołowe | 1 kilogram | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 3 łyżki | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| papryka zielona | 1 sztuka | |
| ocet winny | 1 łyżka | |
| pomidory z kawałkach | 1 opakowanie | |
| musztarda | 0.5 łyżeczek | |
| oliwa z oliwek | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, a czosnek zmiażdż. |
| Krok 2 |
| Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę, czosnek, paprykę i smaż do momentu, aż warzywa zmiękną. |
| Krok 3 |
| Teraz wrzuć mięso, dopraw przyprawą Knorr i cały czas smaż, aż wyparuje większość płynu. |
| Krok 4 |
| Wrzuć pomidory, musztardę, ocet oraz cukier. Smaż jeszcze przez 10 minut. |
| Krok 5 |
| Bułki przekrój na połowę. |
| Krok 6 |
| Mięso z warzywami nakładaj na spodnie części bułek i przykrywaj górnymi częściami. Możesz podawać z frytkami. |
| Autor: przepisy.pl |