|
Składniki | ||
bułki duże | 8 sztuk | |
mięso mielone wołowe | 1 kilogram | |
Przyprawa do mięs Knorr | 3 łyżki | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
cebula | 1 sztuka | |
papryka zielona | 1 sztuka | |
ocet winny | 1 łyżka | |
pomidory z kawałkach | 1 opakowanie | |
musztarda | 0.5 łyżeczek | |
oliwa z oliwek | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, a czosnek zmiażdż. |
Krok 2 |
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę, czosnek, paprykę i smaż do momentu, aż warzywa zmiękną. |
Krok 3 |
Teraz wrzuć mięso, dopraw przyprawą Knorr i cały czas smaż, aż wyparuje większość płynu. |
Krok 4 |
Wrzuć pomidory, musztardę, ocet oraz cukier. Smaż jeszcze przez 10 minut. |
Krok 5 |
Bułki przekrój na połowę. |
Krok 6 |
Mięso z warzywami nakładaj na spodnie części bułek i przykrywaj górnymi częściami. Możesz podawać z frytkami. |
Autor: przepisy.pl |