Kanapka z awokado, bekonem i pomidorkami
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Średnie

Składniki:

  • kromka chleba pełnoziarnistego - 2 sztuki
  • Rama z olejem z awokado i nutą limonki - 1 łyżka
  • bekon - 4 plastry
  • pomidorki koktajlowe - 6 sztuk
  • dojrzałe awokado - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cytryna - 0.25 sztuk
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Ukrój 2 kromki chleba pełnoziarnistego, opiecz w tosterze, a następnie posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki.
  2. Do wcześniej przygotowanej miseczki włóż pokrojone w kostki awokado, dodaj posiekany czosnek, dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Następnie całość rozdrobnij widelcem.
  3. Tak przygotowaną pastą z awokado posmaruj kromki pieczywa razowego.
  4. Na rozgrzanej patelni podsmaż plasterki bekonu, pod koniec dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Na koniec ułóż na kromki chleba gotowy bekon z pomidorkami.