Kanapka z awokado, bekonem i pomidorkami

44


Średnie


15 min.


1 os.

Składniki
kromka chleba pełnoziarnistego2 sztuki
Rama z olejem z awokado i nutą limonki1 łyżka
bekon4 plastry
pomidorki koktajlowe6 sztuk
dojrzałe awokado1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
cytryna0.25 sztuk
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Ukrój 2 kromki chleba pełnoziarnistego, opiecz w tosterze, a następnie posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki.
Krok 2
Do wcześniej przygotowanej miseczki włóż pokrojone w kostki awokado, dodaj posiekany czosnek, dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Następnie całość rozdrobnij widelcem.
Krok 3
Tak przygotowaną pastą z awokado posmaruj kromki pieczywa razowego.
Krok 4
Na rozgrzanej patelni podsmaż plasterki bekonu, pod koniec dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Na koniec ułóż na kromki chleba gotowy bekon z pomidorkami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl