Kanapka z awokado i jajkiem w koszulce

32


Łatwe


0 min.


2 os.

Składniki
kromka chleba razowego2 sztuki
Rama z olejem z awokado i nutą limonki1 łyżeczka
awokado1 sztuka
jajko2 sztuki
cebula czerwona1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
pieprz czarny mielony1 szczypta
cytryna0.75 sztuk
ocet winny1 łyżka
kilka listków pietruszki
Przygotowanie
Krok 1
Ukrój 2 kromki chleba razowego, opiecz w tosterze, a następnie posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki.
Krok 2
Do wrzącej wody dodaj łyżkę octu i zamieszaj aby powstał wir, dodaj rozbite jajko, a następnie gotuj do momentu, aż białko (ok. 3-4 min.) się zetnie. Wyjmij jajko za pomocą łyżki cedzakowej.
Krok 3
Do wcześniej przygotowanej miseczki włóż pokrojone w kostkę awokado, dodaj posiekany czosnek, dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Następnie całość rozdrobnij widelcem. Na koniec dodaj pokrojoną cebulę.
Krok 4
Rozsmaruj pastę na kanapce. Na sam wierzch kanapki połóż jajko w koszulce. Przypraw pieprzem do smaku. Udekoruj listkami pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl