Przygotowanie |
Krok 1 |
Ukrój 2 kromki chleba razowego, opiecz w tosterze, a następnie posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki. |
Krok 2 |
Do wrzącej wody dodaj łyżkę octu i zamieszaj aby powstał wir, dodaj rozbite jajko, a następnie gotuj do momentu, aż białko (ok. 3-4 min.) się zetnie. Wyjmij jajko za pomocą łyżki cedzakowej. |
Krok 3 |
Do wcześniej przygotowanej miseczki włóż pokrojone w kostkę awokado, dodaj posiekany czosnek, dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Następnie całość rozdrobnij widelcem. Na koniec dodaj pokrojoną cebulę. |
Krok 4 |
Rozsmaruj pastę na kanapce. Na sam wierzch kanapki połóż jajko w koszulce. Przypraw pieprzem do smaku. Udekoruj listkami pietruszki. |