Kanapka z kozim serem, burakiem i orzechami włoskimi
  • 55 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • kromka chleba na zakwasie - 2 sztuki
  • Rama z olejem z orzechów włoskich - 1 łyżka
  • upieczony burak - 0.5 sztuk
  • kozi ser - 3 plastry
  • garść orzechów włoskich - 1 sztuka
  • miód - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Ukrój 2 kromki chleba na zakwasie. Posmaruj Ramą z olejem z orzechów włoskich.
  2. Upiecz na miękko buraka w 180 stopniach. Obierz i pokrój go na cienkie plasterki. Ułóż na kanapce.
  3. Dodaj 2-3 plasterki koziego sera, polej jedną łyżeczką miodu i posyp garścią prażonych orzechów włoskich. Na koniec przykryj drugą kromką.