Kanapka z kurczakiem i jajkiem

8


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
pierś z kurczaka 1 sztuka
Rosół z kury Knorr1 sztuka
tosty pełnoziarniste4 sztuki
jajko na twardo1 sztuka
ogórek1 sztuka
pomidor1 sztuka
sałata masłowa, liście 4 sztuki
oliwa2 łyżki
Majonez Hellmann's Babuni1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
W miseczce rozetrzyj dokładnie kostkę Knorr z oliwą. Umytą pierś osusz i natrzyj powstałą pastą.
Krok 2
Zamarynowaną pierś smaż na lekko rozgrzanej patelni przez 3-5 minut z każdej strony. Po usmażeniu pierś pokrój w cienkie plastry pod skosem.
Krok 3
Kromki pieczywa opiecz w tosterze lub na rozgrzanej, suchej patelni. Po wystudzeniu każdą kromkę posmaruj z jednej strony majonezem. Pomidora oraz jajko pokrój na cienkie plastry.
Krok 4
Każdą z kromek przykryj liściem sałaty, następnie na dwóch z nich połóż kawałki kurczaka, plasterki pomidora oraz jajko. Wierzch kanapek przykryj pozostałymi dwoma kromkami.
Krok 5
Kanapki ściśnij lekko dłonią a następnie zepnij wykałaczkami (po 2 szt.). Kanapki z kurczakiem i jajkiem przekrój na dwie połówki po przekątnej. Ogórka obierz ze skóry, pokrój w cienkie słupki i podaj z kanapkami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl