Kanapka z kurczakiem i jajkiem
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • tosty pełnoziarniste - 4 sztuki
  • jajko na twardo - 1 sztuka
  • ogórek - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • sałata masłowa, liście - 4 sztuki
  • oliwa - 2 łyżki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. W miseczce rozetrzyj dokładnie kostkę Knorr z oliwą. Umytą pierś osusz i natrzyj powstałą pastą.
  2. Zamarynowaną pierś smaż na lekko rozgrzanej patelni przez 3-5 minut z każdej strony. Po usmażeniu pierś pokrój w cienkie plastry pod skosem.
  3. Kromki pieczywa opiecz w tosterze lub na rozgrzanej, suchej patelni. Po wystudzeniu każdą kromkę posmaruj z jednej strony majonezem. Pomidora oraz jajko pokrój na cienkie plastry.
  4. Każdą z kromek przykryj liściem sałaty, następnie na dwóch z nich połóż kawałki kurczaka, plasterki pomidora oraz jajko. Wierzch kanapek przykryj pozostałymi dwoma kromkami.
  5. Kanapki ściśnij lekko dłonią a następnie zepnij wykałaczkami (po 2 szt.). Kanapki przekrój na dwie połówki po przekątnej. Ogórka obierz ze skóry, pokrój w cienkie słupki i podaj z kanapkami.