Przygotowanie |
Krok 1 |
W miseczce rozetrzyj dokładnie kostkę Knorr z oliwą. Umytą pierś osusz i natrzyj powstałą pastą. |
Krok 2 |
Zamarynowaną pierś smaż na lekko rozgrzanej patelni przez 3-5 minut z każdej strony. Po usmażeniu pierś pokrój w cienkie plastry pod skosem.
|
Krok 3 |
Kromki pieczywa opiecz w tosterze lub na rozgrzanej, suchej patelni. Po wystudzeniu każdą kromkę posmaruj z jednej strony majonezem. Pomidora oraz jajko pokrój na cienkie plastry.
|
Krok 4 |
Każdą z kromek przykryj liściem sałaty, następnie na dwóch z nich połóż kawałki kurczaka, plasterki pomidora oraz jajko. Wierzch kanapek przykryj pozostałymi dwoma kromkami. |
Krok 5 |
Kanapki ściśnij lekko dłonią a następnie zepnij wykałaczkami (po 2 szt.). Kanapki z kurczakiem i jajkiem przekrój na dwie połówki po przekątnej. Ogórka obierz ze skóry, pokrój w cienkie słupki i podaj z kanapkami. |