Kanapka z kurczakiem, żółtym serem i pieczarkami

10


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
pieczywo chrupie z pestkami dyni (okrągłe), kromki4 sztuki
Rama Classic2 łyżeczki
pierś z kurczaka gotowana z rosołu1 sztuka
Ketchup Hellmann's Łagodny1 łyżeczka
pieczarki marynowane 1 łyżka
ser żółty30 gramów
Majonez Hellmann’s Original2 łyżki
kiełki słonecznika, garstka1 sztuka
sałata zielona liście 4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Kromki pieczywa posmaruj z jednej strony margaryną Rama. Na każdą z nich połóż liść sałaty.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę, pieczarki posiekaj – przełóż do miseczki, dodaj starty żółty ser oraz ketchup i majonez. Wszystko razem wymieszaj.
Krok 3
Powstałą pastę nałóż na dwie kromki, następnie połóż kiełki słonecznika i przykryj pozostałymi dwoma kromkami. Kanapki ściśnij lekko dłonią i zawiń w papier śniadaniowy.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl