|
Składniki | ||
pieczywo chrupie z pestkami dyni (okrągłe), kromki | 4 sztuki | |
Rama Classic | 2 łyżeczki | |
pierś z kurczaka gotowana z rosołu | 1 sztuka | |
Ketchup Hellmann's Łagodny | 1 łyżeczka | |
pieczarki marynowane | 1 łyżka | |
ser żółty | 30 gramów | |
Majonez Hellmann’s Original | 2 łyżki | |
kiełki słonecznika, garstka | 1 sztuka | |
sałata zielona liście | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kromki pieczywa posmaruj z jednej strony margaryną Rama. Na każdą z nich połóż liść sałaty. |
Krok 2 |
Pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę, pieczarki posiekaj – przełóż do miseczki, dodaj starty żółty ser oraz ketchup i majonez. Wszystko razem wymieszaj. |
Krok 3 |
Powstałą pastę nałóż na dwie kromki, następnie połóż kiełki słonecznika i przykryj pozostałymi dwoma kromkami. Kanapki ściśnij lekko dłonią i zawiń w papier śniadaniowy. |
Autor: przepisy.pl |