Kanapka z kurczakiem, żółtym serem i pieczarkami
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczywo chrupie z pestkami dyni (okrągłe), kromki - 4 sztuki
  • Rama Classic - 2 łyżeczki
  • pierś z kurczaka gotowana z rosołu - 1 sztuka
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 1 łyżeczka
  • pieczarki marynowane - 1 łyżka
  • ser żółty - 30 gramów
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 2 łyżki
  • kiełki słonecznika, garstka - 1 sztuka
  • sałata zielona liście - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Kromki pieczywa posmaruj z jednej strony margaryną Rama. Na każdą z nich połóż liść sałaty.
  2. Pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę, pieczarki posiekaj – przełóż do miseczki, dodaj starty żółty ser oraz ketchup i majonez. Wszystko razem wymieszaj.
  3. Powstałą pastę nałóż na dwie kromki, następnie połóż kiełki słonecznika i przykryj pozostałymi dwoma kromkami. Kanapki ściśnij lekko dłonią i zawiń w papier śniadaniowy.