Kanapka z pastą jajeczną pełna warzyw
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • chleb pszenny, kromki - 4 sztuki
  • jajka - 4 sztuki
  • Rama Classic
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • rzodkiewki - 4 sztuki
  • pomidorki koktajlowe - 4 sztuki
  • świeży ogórek - 0.5 sztuk
  • koperek gałązki do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Następnie odstaw do ostygnięcia. Obierz i zmiksuj z majonezem aż powstanie gładka pasta. Jeśli nie masz miksera możesz jajka posiekać w drobną kosteczkę i wymieszać z majonezem.
  2. Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki, pomidorki na ćwiartki, a ogórka na pół plastry.
  3. Chleb posmaruj margaryną, a następnie pastą jajeczną.
  4. W pastę powtykaj kawałki rzodkiewki, ogórka i pomidorków. Udekoruj wszystko koperkiem i podawaj.