Kanapka z pastą jajeczną pełna warzyw

17


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
chleb pszenny, kromki4 sztuki
jajka4 sztuki
Rama Classic
Majonez Hellmann's Babuni2 łyżki
rzodkiewki4 sztuki
pomidorki koktajlowe4 sztuki
świeży ogórek0.5 sztuk
koperek gałązki do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Następnie odstaw do ostygnięcia. Obierz i zmiksuj z majonezem aż powstanie gładka pasta. Jeśli nie masz miksera możesz jajka posiekać w drobną kosteczkę i wymieszać z majonezem.
Krok 2
Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki, pomidorki na ćwiartki, a ogórka na pół plastry.
Krok 3
Chleb posmaruj margaryną, a następnie pastą jajeczną.
Krok 4
W pastę powtykaj kawałki rzodkiewki, ogórka i pomidorków. Udekoruj wszystko koperkiem i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl