Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczywo tostowe pełnoziarniste, kromki - 4 sztuki
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 1 łyżka
  • jajko ugotowane na twardo - 2 sztuki
  • papryka czerwona - 0.25 sztuk
  • posiekany szczypiorek - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Pieczywo opiecz w tosterze i odkrój skórkę. Wystudź. Paprykę pokrój w drobną kostkę.
  2. Ugotowane jajka rozgnieć w miseczce widelcem, dodaj pokrojoną paprykę oraz majonez i szczypiorek.
  3. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotową pastą posmaruj dwie kromki pieczywa – pozostałymi dwoma przykryj kanapki i przygnieć lekko dłonią. Kanapki przekrój po przekątnej na trójkąty.