Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem

56


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
pieczywo tostowe pełnoziarniste, kromki4 sztuki
Majonez Hellmann’s Original1 łyżka
jajko ugotowane na twardo2 sztuki
papryka czerwona0.25 sztuk
posiekany szczypiorek1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Pieczywo opiecz w tosterze i odkrój skórkę. Wystudź. Paprykę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Ugotowane jajka rozgnieć w miseczce widelcem, dodaj pokrojoną paprykę oraz majonez i szczypiorek.
Krok 3
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotową pastą posmaruj dwie kromki pieczywa – pozostałymi dwoma przykryj kanapki i przygnieć lekko dłonią. Kanapki z pastą jajeczną i papryką przekrój po przekątnej na trójkąty.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl