|
Składniki | ||
pieczywo tostowe pełnoziarniste, kromki | 4 sztuki | |
Majonez Hellmann’s Original | 1 łyżka | |
jajko ugotowane na twardo | 2 sztuki | |
papryka czerwona | 0.25 sztuk | |
posiekany szczypiorek | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pieczywo opiecz w tosterze i odkrój skórkę. Wystudź. Paprykę pokrój w drobną kostkę. |
Krok 2 |
Ugotowane jajka rozgnieć w miseczce widelcem, dodaj pokrojoną paprykę oraz majonez i szczypiorek. |
Krok 3 |
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotową pastą posmaruj dwie kromki pieczywa – pozostałymi dwoma przykryj kanapki i przygnieć lekko dłonią. Kanapki z pastą jajeczną i papryką przekrój po przekątnej na trójkąty. |
Autor: przepisy.pl |