| |||||||||
| Składniki | ||
| pieczywo tostowe pełnoziarniste, kromki | 4 sztuki | |
| Majonez Hellmann’s Original | 1 łyżka | |
| jajko ugotowane na twardo | 2 sztuki | |
| papryka czerwona | 0.25 sztuk | |
| posiekany szczypiorek | 1 łyżeczka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pieczywo opiecz w tosterze i odkrój skórkę. Wystudź. Paprykę pokrój w drobną kostkę. |
| Krok 2 |
| Ugotowane jajka rozgnieć w miseczce widelcem, dodaj pokrojoną paprykę oraz majonez i szczypiorek. |
| Krok 3 |
| Wszystko dokładnie wymieszaj i gotową pastą posmaruj dwie kromki pieczywa – pozostałymi dwoma przykryj kanapki i przygnieć lekko dłonią. Kanapki z pastą jajeczną i papryką przekrój po przekątnej na trójkąty. |
| Autor: przepisy.pl |