Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • chleb żytni, kromki - 4 sztuki
  • Rama z Solą Morską - 2 łyżki
  • tuńczyk z puszki w sosie własnym - 200 gramów
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 2 łyżki
  • jajko przepiórcze - 4 sztuki
  • ogórki korniszony - 6 sztuk
  • koperek kilka gałązek do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Tuńczyka odcedź z zalewy i zmiksuj z majonezem na pastę.
  2. Kromki chleba przekrój na pół i posmaruj dokładnie margaryną Rama.
  3. Jajka ugotuj przez 3 minuty. Po tym czasie wystudź w zimnej wodzie, obierz i przekrój na pół.
  4. Posmaruj pastą na każdą kromkę chleba. Ogórki pokrój na cienkie plasterki.
  5. Kanapki udekoruj gałązkami koperku, plasterkami ogórka oraz połówką ugotowanego jajka.