Kanapka z pastrami wołowymi, sałatka ze szpinaku z ziarnem granatu i orzechami, sok pomarańczowy

0


Łatwe


20 min.


1 os.

Składniki
kromka chleba żytniego z ziarnem soi2 sztuki
Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D2 łyżeczki
pastrami wołowe2 plastry
szpinak baby 1 garść
ziarenka granatu3 łyżki
orzechy nerkowca1 łyżka
oliwa z oliwek1 łyżeczka
ocet balsamiczny1 łyżeczka
miód pszczeli0.5 łyżeczek
sok pomarańczowy1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Pieczywo posmaruj Florą ProActiv Mocne Kości z witaminą D. Na każdą kromkę pieczywa połóż plaster wędliny.
Krok 2
Szpinak umyj, następnie osusz. Owoc granatu przekrój na pół i wyjmij z niego ziarenka. Orzechy nerkowca drobno posiekaj.
Krok 3
Przygotuj sos miodowy: wymieszaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i miód.
Krok 4
Szpinak przełóż do miseczki, dodaj ziarenka granatu i siekane orzechy. Sałatkę polej sosem miodowym.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl