| |||||||||
| Składniki | ||
| kromka chleba żytniego z ziarnem soi | 2 sztuki | |
| Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D | 2 łyżeczki | |
| pastrami wołowe | 2 plastry | |
| szpinak baby | 1 garść | |
| ziarenka granatu | 3 łyżki | |
| orzechy nerkowca | 1 łyżka | |
| oliwa z oliwek | 1 łyżeczka | |
| ocet balsamiczny | 1 łyżeczka | |
| miód pszczeli | 0.5 łyżeczek | |
| sok pomarańczowy | 1 szklanka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pieczywo posmaruj Florą ProActiv Mocne Kości z witaminą D. Na każdą kromkę pieczywa połóż plaster wędliny. |
| Krok 2 |
| Szpinak umyj, następnie osusz. Owoc granatu przekrój na pół i wyjmij z niego ziarenka. Orzechy nerkowca drobno posiekaj. |
| Krok 3 |
| Przygotuj sos miodowy: wymieszaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i miód. |
| Krok 4 |
| Szpinak przełóż do miseczki, dodaj ziarenka granatu i siekane orzechy. Sałatkę polej sosem miodowym. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |