|
Składniki | ||
kromka chleba żytniego z ziarnem soi | 2 sztuki | |
Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D | 2 łyżeczki | |
pastrami wołowe | 2 plastry | |
szpinak baby | 1 garść | |
ziarenka granatu | 3 łyżki | |
orzechy nerkowca | 1 łyżka | |
oliwa z oliwek | 1 łyżeczka | |
ocet balsamiczny | 1 łyżeczka | |
miód pszczeli | 0.5 łyżeczek | |
sok pomarańczowy | 1 szklanka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pieczywo posmaruj Florą ProActiv Mocne Kości z witaminą D. Na każdą kromkę pieczywa połóż plaster wędliny. |
Krok 2 |
Szpinak umyj, następnie osusz. Owoc granatu przekrój na pół i wyjmij z niego ziarenka. Orzechy nerkowca drobno posiekaj. |
Krok 3 |
Przygotuj sos miodowy: wymieszaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i miód. |
Krok 4 |
Szpinak przełóż do miseczki, dodaj ziarenka granatu i siekane orzechy. Sałatkę polej sosem miodowym. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |