Kanapka z pastrami wołowymi, sałatka ze szpinaku z ziarnem granatu i orzechami, sok pomarańczowy
  • 20 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • kromka chleba żytniego z ziarnem soi - 2 sztuki
  • Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D - 2 łyżeczki
  • pastrami wołowe - 2 plastry
  • szpinak baby - 1 garść
  • ziarenka granatu - 3 łyżki
  • orzechy nerkowca - 1 łyżka
  • oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
  • ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
  • miód pszczeli - 0.5 łyżeczek
  • sok pomarańczowy - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Pieczywo posmaruj Florą ProActiv Mocne Kości z witaminą D. Na każdą kromkę pieczywa połóż plaster wędliny.
  2. Szpinak umyj, następnie osusz. Owoc granatu przekrój na pół i wyjmij z niego ziarenka. Orzechy nerkowca drobno posiekaj.
  3. Przygotuj sos miodowy: wymieszaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i miód.
  4. Szpinak przełóż do miseczki, dodaj ziarenka granatu i siekane orzechy. Sałatkę polej sosem miodowym.