Kanapka z salami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bagietki - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie
  • salami - 8 plastrów
  • rukola - 1 pęczek
  • pieczarki - 10 sztuk
  • pomidor - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • mozzarella - 1 sztuka
  • majonez - 4 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Bagietki przekrój wzdłuż na pół i posmaruj majonezem. Sos Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.
  2. Pieczarki pokrój w ćwiartki i obsmaż na rozgrzanej oliwie wraz z cebulą pokrojoną w plastry. Dopraw do smaku.
  3. Na połówkach bagietki rozłóż rukolę i skrop je sosem Knorr.
  4. Następnie ułóż plastry salami, pomidorów oraz pieczarki z cebulą. Wierzch kanapek pokryj plastrami sera, a następnie zapiecz je w nagrzanym do 180 °C piekarniku do momentu rozpuszczenia sera.