|
Składniki | ||
bagietki | 2 sztuki | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
salami | 8 plastrów | |
rukola | 1 pęczek | |
pieczarki | 10 sztuk | |
pomidor | 1 sztuka | |
cebula | 1 sztuka | |
mozzarella | 1 sztuka | |
majonez | 4 łyżki | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
sól do smaku | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Bagietki przekrój wzdłuż na pół i posmaruj majonezem. Sos Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą. |
Krok 2 |
Pieczarki pokrój w ćwiartki i obsmaż na rozgrzanej oliwie wraz z cebulą pokrojoną w plastry. Dopraw do smaku. |
Krok 3 |
Na połówkach bagietki rozłóż rukolę i skrop je sosem Knorr. |
Krok 4 |
Następnie ułóż plastry salami, pomidorów oraz pieczarki z cebulą. Wierzch kanapek pokryj plastrami sera, a następnie zapiecz je w nagrzanym do 180 °C piekarniku do momentu rozpuszczenia sera. |
Autor: przepisy.pl |