Kanapka z salami

10


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
bagietki2 sztuki
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
salami8 plastrów
rukola1 pęczek
pieczarki10 sztuk
pomidor1 sztuka
cebula1 sztuka
mozzarella1 sztuka
majonez4 łyżki
oliwa z oliwek3 łyżki
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Bagietki przekrój wzdłuż na pół i posmaruj majonezem. Sos Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.
Krok 2
Pieczarki pokrój w ćwiartki i obsmaż na rozgrzanej oliwie wraz z cebulą pokrojoną w plastry. Dopraw do smaku.
Krok 3
Na połówkach bagietki rozłóż rukolę i skrop je sosem Knorr.
Krok 4
Następnie ułóż plastry salami, pomidorów oraz pieczarki z cebulą. Wierzch kanapek pokryj plastrami sera, a następnie zapiecz je w nagrzanym do 180 °C piekarniku do momentu rozpuszczenia sera.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl