| |||||||||
| Składniki | ||
| bagietki | 2 sztuki | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
| salami | 8 plastrów | |
| rukola | 1 pęczek | |
| pieczarki | 10 sztuk | |
| pomidor | 1 sztuka | |
| cebula | 1 sztuka | |
| mozzarella | 1 sztuka | |
| majonez | 4 łyżki | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| sól do smaku | 1 szczypta | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bagietki przekrój wzdłuż na pół i posmaruj majonezem. Sos Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą. |
| Krok 2 |
| Pieczarki pokrój w ćwiartki i obsmaż na rozgrzanej oliwie wraz z cebulą pokrojoną w plastry. Dopraw do smaku. |
| Krok 3 |
| Na połówkach bagietki rozłóż rukolę i skrop je sosem Knorr. |
| Krok 4 |
| Następnie ułóż plastry salami, pomidorów oraz pieczarki z cebulą. Wierzch kanapek pokryj plastrami sera, a następnie zapiecz je w nagrzanym do 180 °C piekarniku do momentu rozpuszczenia sera. |
| Autor: przepisy.pl |