|
Składniki | ||
kromka chleba na zakwasie | 2 sztuki | |
masło | 2 łyżeczki | |
tuńczyk z puszki | 1 opakowanie | |
pomidor | 1 sztuka | |
cebula czerwona | 0.5 sztuk | |
ząbek czosnku | 0.5 sztuk | |
czarny pieprz mielony | 1 szczypta | |
ćwiartka cytryny | 1 sztuka | |
oliwa z oliwek | 1 łyżka | |
liście rukoli | 50 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ukrój 2 kromki chleba. Posmaruj rozgniecionym czosnkiem i podsmaż delikatnie na patelni. |
Krok 2 |
Kromki posmaruj masłem. |
Krok 3 |
Tuńczyka odcedź z wody i skrop cytryną. |
Krok 4 |
Pokrój cebulę w plastry. Umyj i osusz pomidora i rukolę, pomidora pokrój w plasterki. |
Krok 5 |
Na kromkach chleba ułóż listki rukoli a następnie na jedną kromkę nałóż na to farsz. Całość opcjonalnie dopraw pieprzem do smaku i złóż ze sobą przykrywając drugą kromką. |
Autor: przepisy.pl |