Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą

25


Średnie


15 min.


2 os.

Składniki
kromka chleba na zakwasie2 sztuki
masło2 łyżeczki
tuńczyk z puszki1 opakowanie
pomidor1 sztuka
cebula czerwona0.5 sztuk
ząbek czosnku0.5 sztuk
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
ćwiartka cytryny1 sztuka
oliwa z oliwek1 łyżka
liście rukoli 50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ukrój 2 kromki chleba. Posmaruj rozgniecionym czosnkiem i podsmaż delikatnie na patelni.
Krok 2
Kromki posmaruj masłem.
Krok 3
Tuńczyka odcedź z wody i skrop cytryną.
Krok 4
Pokrój cebulę w plastry. Umyj i osusz pomidora i rukolę, pomidora pokrój w plasterki.
Krok 5
Na kromkach chleba ułóż listki rukoli a następnie na jedną kromkę nałóż na to farsz. Całość opcjonalnie dopraw pieprzem do smaku i złóż ze sobą przykrywając drugą kromką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl