| |||||||||
| Składniki | ||
| kromka chleba na zakwasie | 2 sztuki | |
| masło | 2 łyżeczki | |
| tuńczyk z puszki | 1 opakowanie | |
| pomidor | 1 sztuka | |
| cebula czerwona | 0.5 sztuk | |
| ząbek czosnku | 0.5 sztuk | |
| czarny pieprz mielony | 1 szczypta | |
| ćwiartka cytryny | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 1 łyżka | |
| liście rukoli | 50 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ukrój 2 kromki chleba. Posmaruj rozgniecionym czosnkiem i podsmaż delikatnie na patelni. |
| Krok 2 |
| Kromki posmaruj masłem. |
| Krok 3 |
| Tuńczyka odcedź z wody i skrop cytryną. |
| Krok 4 |
| Pokrój cebulę w plastry. Umyj i osusz pomidora i rukolę, pomidora pokrój w plasterki. |
| Krok 5 |
| Na kromkach chleba ułóż listki rukoli a następnie na jedną kromkę nałóż na to farsz. Całość opcjonalnie dopraw pieprzem do smaku i złóż ze sobą przykrywając drugą kromką. |
| Autor: przepisy.pl |