Kanapka z tuńczykiem, pomidorem i cebulą
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • kromka chleba na zakwasie - 2 sztuki
  • Rama z olejem z orzechów włoskich - 2 łyżeczki
  • tuńczyk z puszki - 1 puszka
  • pomidor - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • ćwiartka cytryny - 1 sztuka
  • liść sałaty - 3 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Ukrój 2 kromki chleba. Posmaruj rozgniecionym czosnkiem i podsmaż delikatnie na patelni.
  2. Kromki posmaruj Ramą z olejem z orzechów włoskich.
  3. Tuńczyka odcedź z wody i skrop cytryną.
  4. Pokrój cebulę w plastry. Umyj i osusz pomidora i także pokrój w plasterki.
  5. Całość ułóż na jednej kromce, dopraw pieprzem do smaku i złóż ze sobą przykrywając drugą kromką.