Kanapka z twarogiem, jabłkiem i kiełkami
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • kromka chleba pszennego z rodzynkami - 4 sztuki
  • Rama z olejem z orzechów włoskich - 2 łyżeczki
  • jabłko - 1 sztuka
  • serek twarogowy - 100 gramów
  • kiełki - 1 szklanka
  • garść orzechów włoskich (uprażonych) - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ukrój 4 kromki chleba pszennego z rodzynkami. Następnie opiecz w tosterze. Opieczone kromki posmaruj Ramą z olejem z orzechów włoskich.
  2. Umyj i pokrój jabłko na cienkie plasterki.
  3. Dwie kromki chleba pszennego posmaruj serkiem twarogowym (wcześniej przyprawionym wedle uznania). Nałóż na kromki plasterki jabłka.
  4. Całość posyp garścią uprażonych orzechów włoskich i kiełkami. Na koniec przykryj kanapki pozostałymi dwoma kromkami.