| |||||||||
| Składniki | ||
| kromka chleba pszennego z rodzynkami | 4 sztuki | |
| Rama z olejem z orzechów włoskich | 2 łyżeczki | |
| jabłko | 1 sztuka | |
| serek twarogowy | 100 gramów | |
| kiełki | 1 szklanka | |
| garść orzechów włoskich (uprażonych) | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ukrój 4 kromki chleba pszennego z rodzynkami. Następnie opiecz w tosterze. Opieczone kromki posmaruj Ramą z olejem z orzechów włoskich. |
| Krok 2 |
| Umyj i pokrój jabłko na cienkie plasterki. |
| Krok 3 |
| Dwie kromki chleba pszennego posmaruj serkiem twarogowym (wcześniej przyprawionym wedle uznania). Nałóż na kromki plasterki jabłka. |
| Krok 4 |
| Całość posyp garścią uprażonych orzechów włoskich i kiełkami. Na koniec przykryj kanapki pozostałymi dwoma kromkami. |
| Autor: przepisy.pl |