Kanapka z twarogiem, jabłkiem i kiełkami

18


Średnie


15 min.


2 os.

Składniki
kromka chleba pszennego z rodzynkami4 sztuki
Rama z olejem z orzechów włoskich2 łyżeczki
jabłko1 sztuka
serek twarogowy100 gramów
kiełki1 szklanka
garść orzechów włoskich (uprażonych)1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ukrój 4 kromki chleba pszennego z rodzynkami. Następnie opiecz w tosterze. Opieczone kromki posmaruj Ramą z olejem z orzechów włoskich.
Krok 2
Umyj i pokrój jabłko na cienkie plasterki.
Krok 3
Dwie kromki chleba pszennego posmaruj serkiem twarogowym (wcześniej przyprawionym wedle uznania). Nałóż na kromki plasterki jabłka.
Krok 4
Całość posyp garścią uprażonych orzechów włoskich i kiełkami. Na koniec przykryj kanapki pozostałymi dwoma kromkami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl