|
Składniki | ||
kromka chleba pszennego z rodzynkami | 4 sztuki | |
Rama z olejem z orzechów włoskich | 2 łyżeczki | |
jabłko | 1 sztuka | |
serek twarogowy | 100 gramów | |
kiełki | 1 szklanka | |
garść orzechów włoskich (uprażonych) | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ukrój 4 kromki chleba pszennego z rodzynkami. Następnie opiecz w tosterze. Opieczone kromki posmaruj Ramą z olejem z orzechów włoskich. |
Krok 2 |
Umyj i pokrój jabłko na cienkie plasterki. |
Krok 3 |
Dwie kromki chleba pszennego posmaruj serkiem twarogowym (wcześniej przyprawionym wedle uznania). Nałóż na kromki plasterki jabłka. |
Krok 4 |
Całość posyp garścią uprażonych orzechów włoskich i kiełkami. Na koniec przykryj kanapki pozostałymi dwoma kromkami. |
Autor: przepisy.pl |