| |||||||||
| Składniki | ||
| kromka chleba żytniego pełnoziarnistego | 2 sztuki | |
| Rama z olejem z awokado i nutą limonki | 1 łyżka | |
| krewetki | 6 sztuk | |
| awokado | 1 sztuka | |
| liście sałaty | 2 sztuki | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| cytryna | 0.75 sztuk | |
| oliwa z oliwek | 1 łyżka | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| mała papryczka chilli | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ukrój 2 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego. Posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki. |
| Krok 2 |
| Umyj i osusz sałatę. Następnie rozłóż ją na kanapce. Dookoła ułóż pokrojone awokado i cebulę pokrojoną w piórka. |
| Krok 3 |
| Podsmaż krewetki na rozgrzanej oliwie wraz z pokrojoną papryczką chilli i czosnkiem. |
| Krok 4 |
| Na koniec dodaj podsmażone krewetki (po 3 sztuki na kromkę). Całość dopraw pieprzem wedle uznania. |
| Autor: przepisy.pl |