|
Składniki | ||
kromka chleba żytniego pełnoziarnistego | 2 sztuki | |
Rama z olejem z awokado i nutą limonki | 1 łyżka | |
krewetki | 6 sztuk | |
awokado | 1 sztuka | |
liście sałaty | 2 sztuki | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
cytryna | 0.75 sztuk | |
oliwa z oliwek | 1 łyżka | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
mała papryczka chilli | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ukrój 2 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego. Posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki. |
Krok 2 |
Umyj i osusz sałatę. Następnie rozłóż ją na kanapce. Dookoła ułóż pokrojone awokado i cebulę pokrojoną w piórka. |
Krok 3 |
Podsmaż krewetki na rozgrzanej oliwie wraz z pokrojoną papryczką chilli i czosnkiem. |
Krok 4 |
Na koniec dodaj podsmażone krewetki (po 3 sztuki na kromkę). Całość dopraw pieprzem wedle uznania. |
Autor: przepisy.pl |