Kanapka żytnia z awokado i krewetkami

13


Łatwe


10 min.


2 os.

Składniki
kromka chleba żytniego pełnoziarnistego2 sztuki
Rama z olejem z awokado i nutą limonki1 łyżka
krewetki6 sztuk
awokado1 sztuka
liście sałaty2 sztuki
cebula czerwona1 sztuka
cytryna0.75 sztuk
oliwa z oliwek1 łyżka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
mała papryczka chilli1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ukrój 2 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego. Posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki.
Krok 2
Umyj i osusz sałatę. Następnie rozłóż ją na kanapce. Dookoła ułóż pokrojone awokado i cebulę pokrojoną w piórka.
Krok 3
Podsmaż krewetki na rozgrzanej oliwie wraz z pokrojoną papryczką chilli i czosnkiem.
Krok 4
Na koniec dodaj podsmażone krewetki (po 3 sztuki na kromkę). Całość dopraw pieprzem wedle uznania.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl