Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • chleb żytni, kromki - 4 sztuki
  • cukinia - 0.25 sztuk
  • papryka czerwona - 0.25 sztuk
  • roszponka
  • Rama Classic - 2 łyżki
  • suszone pomidory - 2 sztuki
  • oliwa z suszonych pomidorów - 3 łyżki
  • ocet balsamiczny - 2 łyżki
  • kiełki słonecznika

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Pieczywo pokrój na kromki i posmaruj cienką warstwą margaryny Rama.
  2. Paprykę oraz cukinię pokrój w nieduże kawałki i podsmaż na rozgrzanej patelni grillowej, dodaj pod koniec pokrojone pomidory oraz ocet balsamiczny i dopraw do smaku.
  3. Roszponkę umyj i osusz a następnie rozłóż na kromkach pieczywa. Przygotowane warzywa rozłóż na kanapki a wierzch udekoruj kiełkami słonecznika.