| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Buraka zawiń w aluminiową folię i upiecz do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180° C (potrwa to ok. 45 min.). Po tym czasie buraka wystudź, obierz i pokrój w cienkie „zapałki”. Orzechy upraż na suchej rozgrzanej patelni. |
| Krok 2 |
| Cukinię pokrój wzdłuż na 12 cienkich plastrów, rozłóż je na blasze i oprósz odrobiną soli. Po kilku minutach osusz plastry cukinii papierowym ręcznikiem. |
| Krok 3 |
| Na plastry cukinii nałóż porcję rukoli, buraka, pokruszonego sera oraz orzechów. Zwiń wszystkie w roladki i odłóż. |
| Krok 4 |
| Kromki pieczywa posmaruj margaryną, następnie na każdej z nich ułóż po trzy przygotowane roladki. Wierzch kanapek udekoruj kiełkami buraka i podawaj. |