Kanapki z kozim serem i cukinią

36


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
pieczywo pełnoziarniste, kromki4 sztuki
Rama 100% Roślinna20 gramów
cukinia1 sztuka
kozi ser50 gramów
burak nieduży1 sztuka
orzechy włoskie, kilka sztuk
garść rukoli2 sztuki
garść kiełków buraka1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Buraka zawiń w aluminiową folię i upiecz do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180° C (potrwa to ok. 45 min.). Po tym czasie buraka wystudź, obierz i pokrój w cienkie „zapałki”. Orzechy upraż na suchej rozgrzanej patelni.
Krok 2
Cukinię pokrój wzdłuż na 12 cienkich plastrów, rozłóż je na blasze i oprósz odrobiną soli. Po kilku minutach osusz plastry cukinii papierowym ręcznikiem.
Krok 3
Na plastry cukinii nałóż porcję rukoli, buraka, pokruszonego sera oraz orzechów. Zwiń wszystkie w roladki i odłóż.
Krok 4
Kromki pieczywa posmaruj margaryną, następnie na każdej z nich ułóż po trzy przygotowane roladki. Wierzch kanapek udekoruj kiełkami buraka i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl