| |||||||||
| Składniki | ||
| kromka chleba żytniego pełnoziarnistego | 8 sztuk | |
| Flora Light | 2 łyżeczki | |
| jajko | 4 sztuki | |
| szczypiorek | 2 łyżeczki | |
| musztarda | 2 łyżeczki | |
| jogurt naturalny | 4 łyżeczki | |
| kiełki rzodkiewki | 2 garść | |
| pomidor malinowy | 4 sztuki | |
| ogórek małosolny | 4 sztuki | |
| papryka pomarańczowa | 1 sztuka | |
| rzodkiewka | 8 sztuk | |
| Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj w drobną kosteczkę. Dodaj posiekany szczypiorek, musztardę oraz jogurt, dokładnie wymieszaj. |
| Krok 2 |
| Pieczywo posmaruj Florą Light, a następnie pastą jajeczną. Udekoruj kiełkami. |
| Krok 3 |
| Warzywa umyj, osusz i pokrój w drobną kosteczkę, dodaj sos sałatkowy i dokładnie wymieszaj. Kanapki z pastą jajeczną podawaj z sałatką. |
| Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus |