Kanapki z pastą jajeczną i sałatką z pomidora
  • 0 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • kromka chleba żytniego pełnoziarnistego - 8 sztuk
  • Flora Light - 2 łyżeczki
  • jajko - 4 sztuki
  • szczypiorek - 2 łyżeczki
  • musztarda - 2 łyżeczki
  • jogurt naturalny - 4 łyżeczki
  • kiełki rzodkiewki - 2 garść
  • pomidor malinowy - 4 sztuki
  • ogórek małosolny - 4 sztuki
  • papryka pomarańczowa - 1 sztuka
  • rzodkiewka - 8 sztuk
  • Naturalnie Smaczne Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj w drobną kosteczkę. Dodaj posiekany szczypiorek, musztardę oraz jogurt, dokładnie wymieszaj.
  2. Pieczywo posmaruj Florą Light, a następnie pastą jajeczną. Udekoruj kiełkami.
  3. Warzywa umyj, osusz i pokrój w drobną kosteczkę, dodaj sos sałatkowy i dokładnie wymieszaj. Kanapki z pastą jajeczną podawaj z sałatką.