|
Składniki | ||
kromka chleba żytniego pełnoziarnistego | 8 sztuk | |
Flora Light | 2 łyżeczki | |
jajko | 4 sztuki | |
szczypiorek | 2 łyżeczki | |
musztarda | 2 łyżeczki | |
jogurt naturalny | 4 łyżeczki | |
kiełki rzodkiewki | 2 garść | |
pomidor malinowy | 4 sztuki | |
ogórek małosolny | 4 sztuki | |
papryka pomarańczowa | 1 sztuka | |
rzodkiewka | 8 sztuk | |
Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj w drobną kosteczkę. Dodaj posiekany szczypiorek, musztardę oraz jogurt, dokładnie wymieszaj. |
Krok 2 |
Pieczywo posmaruj Florą Light, a następnie pastą jajeczną. Udekoruj kiełkami. |
Krok 3 |
Warzywa umyj, osusz i pokrój w drobną kosteczkę, dodaj sos sałatkowy i dokładnie wymieszaj. Kanapki z pastą jajeczną podawaj z sałatką. |
Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus |