Kanapki z pastą jajeczną i sałatką z pomidora

2


Łatwe


0 min.


1 os.

Składniki
kromka chleba żytniego pełnoziarnistego8 sztuk
Flora Light2 łyżeczki
jajko4 sztuki
szczypiorek2 łyżeczki
musztarda2 łyżeczki
jogurt naturalny4 łyżeczki
kiełki rzodkiewki2 garść
pomidor malinowy4 sztuki
ogórek małosolny4 sztuki
papryka pomarańczowa1 sztuka
rzodkiewka8 sztuk
Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz i posiekaj w drobną kosteczkę. Dodaj posiekany szczypiorek, musztardę oraz jogurt, dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Pieczywo posmaruj Florą Light, a następnie pastą jajeczną. Udekoruj kiełkami.
Krok 3
Warzywa umyj, osusz i pokrój w drobną kosteczkę, dodaj sos sałatkowy i dokładnie wymieszaj. Kanapki z pastą jajeczną podawaj z sałatką.
Autor: mgr inż. Małgorzata MękusPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl