Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • chleb razowy, kromki - 4 sztuki
  • Rama z masłem - 1 łyżka
  • wędzony łosoś - 4 plastry
  • czerwona cebula - 0.5 sztuk
  • jajka ugotowane na twardo - 3 sztuki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • grillowana papryka - 0.25 sztuk
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżeczka
  • ulubione kiełki - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Ugotowane i wystudzone jajka rozgnieć dokładnie widelcem, dodaj majonez, posiekaną natkę. Wszystko dokładnie wymieszaj tak, aby powstała jednolita pasta. Dopraw do smaku.
  2. Kromki pieczywa pokrój na mniejsze a następnie posmaruj cienką warstwą margaryny Rama.
  3. Przygotowaną pastę przełóż do worka cukierniczego i dekoracyjnie nałóż ją na kromki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki a cebulę w krążki.
  4. Plastry łososia pozwijaj w różyczki, połóż na kanapkach i udekoruj kiełkami lucerny, kawałkami papryki oraz krążkami czerwonej cebuli.