Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem

33


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
chleb razowy, kromki4 sztuki
Rama z masłem1 łyżka
wędzony łosoś4 plastry
czerwona cebula0.5 sztuk
jajka ugotowane na twardo3 sztuki
Majonez Hellmann's Babuni2 łyżki
grillowana papryka0.25 sztuk
posiekana natka pietruszki1 łyżeczka
ulubione kiełki1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Ugotowane i wystudzone jajka rozgnieć dokładnie widelcem, dodaj majonez, posiekaną natkę. Wszystko dokładnie wymieszaj tak, aby powstała jednolita pasta. Dopraw do smaku.
Krok 2
Kromki pieczywa pokrój na mniejsze a następnie posmaruj cienką warstwą margaryny Rama.
Krok 3
Przygotowaną pastę przełóż do worka cukierniczego i dekoracyjnie nałóż ją na kromki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki a cebulę w krążki.
Krok 4
Plastry łososia pozwijaj w różyczki, połóż na kanapkach i udekoruj kiełkami lucerny, kawałkami papryki oraz krążkami czerwonej cebuli.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl