Kanapki z pastą rybną z pomidorami i kaparami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczywo tostowe, kromki - 6 sztuk
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 2 łyżki
  • makrela wędzona - 100 gramów
  • jajka ugotowane na twardo - 2 sztuki
  • kapary w zalewie - 1 łyżka
  • pomidorki koktajlowe - 4 sztuki
  • natka pietruszki kilka listków do dekoracji
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
  • Rama Classic - 1 łyżka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Jajka oraz mięso makreli posiekaj drobno i przełóż do miseczki. Dodaj majonez, koncentrat pomidorowy, pieprz i wszystko razem dokładnie wymieszaj.
  2. Kapary odcedź i dodaj do przygotowanej pasty.
  3. Kromki pieczywa opiecz krótko w tosterze, następnie przekrój każdą po przekątnej na trójkąty i posmaruj margaryną. Na każdą kromkę nałóż porcję rybnej pasty.
  4. Pomidorki pokrój na ćwiartki – te oraz listki pietruszki wykorzystaj do udekorowania kanapek.