Kanapki z pastą twarogowo-śledziową

7


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
cienka kromka chleba graham3 sztuki
Flora Original2 łyżeczki
chudy ser twarogowy100 gramów
filet solonego śledzia1 sztuka
mała cebula0.5 sztuk
jogurt naturalny 2% tłuszczu2 łyżki
papryka czerwona0.25 sztuk
oliwa z oliwek0.5 łyżeczek
siekana natka pietruszki 0.5 łyżeczek
mała łodyga selera1 sztuka
sok z cytryny1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Śledzia umyj i wymocz w wodzie przez godzinę, osusz i drobno posiekaj. Cebulkę obierz i drobno pokrój.
Krok 2
Ser biały rozgnieć widelcem, po czym połącz z cebulką i posiekanym śledziem. Dodaj jogurt naturalny i dokładnie wszystko wymieszaj.
Krok 3
Pastę nałóż na pieczywo uprzednio posmarowane Florą i udekoruj listkami natki pietruszki.
Krok 4
Paprykę i selera naciowego umyj, a następnie pokrój w kostkę. Dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz pozostałą posiekaną część natki pietruszki i delikatnie wymieszaj.
Autor: dr med. Lucyna Małgorzata PachockaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl