Kanapki z pastą z łososia i surówką z rukoli

35


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filet z łososia, ze skórą200 gramów
twarożek kanapkowy Bieluch300 gramów
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżeczka
sok z cytryny1 łyżeczka
oliwa z oliwek1 łyżeczka
natka pietruszki2 łyżki
chleb żytni, kromki8 sztuk
Sałatka:
rukola150 gramów
pomidorki koktajlowe200 gramów
kiełki lucerny40 gramów
oliwa z oliwek1 łyżka
ocet balsamiczny1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Filet z łososia natrzyj przyprawą do mięsa Knorr wymieszaną z łyżeczką oliwy.
Krok 2
Upiecz w piekarniku wyłożonym papierem do pieczenia, skórą do dołu w temperaturze 180C przez około 10 minut, tak aby mięso nie było wysuszone. Po przestygnięciu usuń skórę z łososia.
Krok 3
Mięso włóż do miski, dodaj twarożek i rozgnieć widelcem na gładką masę. Dopraw sokiem z cytryny, dokładnie wymieszaj. Schłodź w lodówce przez ok. 30 minut.
Krok 4
Kromki chleba smaruj pastą i posyp natką pietruszki. Podawaj z sałatką przygotowaną z rukoli, pomidorków koktajlowych i kiełków. Całość polej sosem przygotowanym z oliwy z oliwek i octu balsamicznego.
Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna DiuwePrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl