Kanapki z pastą z makreli
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • chleb z ziarnami słonecznika, kromki - 4 sztuki
  • Rama Classic - 4 łyżki
  • jajka - 2 sztuki
  • wędzona makrela - 1 sztuka
  • cebula dymka ze szczypiorkiem - 1 sztuka
  • ziarna słonecznika - 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Jaja ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek.
  2. Makrelę oczyść ze skóry i ości, oddzielone mięso włóż do miseczki.
  3. Jaja i cebulę dymkę drobno posiekaj, wymieszaj w miseczce z 2 łyżkami Ramy, dodaj makrelę.
  4. Posmaruj pieczywo Ramą. Na kromki chleba nałóż pastę rybną, a następnie posyp je siekanym szczypiorem i ziarnami słonecznika.