| |||||||||
| Składniki | ||
| wędzona makrela | 100 gramów | |
| Majonez Hellmann’s Original | 3 łyżki | |
| pumpernikiel, kromki | 6 sztuk | |
| jajko ugotowane na twardo | 1 sztuka | |
| papryka czerwona | 0.3 sztuk | |
| kukurydza z puszki | 2 łyżki | |
| czerwona cebula | 0.5 sztuk | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| liście sałaty | 2 sztuki | |
| koperek lub natka pietruszki do dekoracji |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makrelę obierz ze skóry i oddziel ości. Przełóż rybę do miski, dodaj jajko i rozdrobnij dokładnie widelcem. Dodaj majonez. |
| Krok 2 |
| Paprykę oraz cebulę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Dodaj kukurydzę i dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli, jeśli uznasz za stosowne. |
| Krok 3 |
| Kromki pieczywa przekrój na połówki i na każdą z nich nałóż porcję pasta z makreli. Kanapki udekoruj listkami sałaty oraz ziołami. |
| Autor: przepisy.pl |