Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wędzona makrela - 100 gramów
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 3 łyżki
  • pumpernikiel, kromki - 6 sztuk
  • jajko ugotowane na twardo - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 0.3 sztuk
  • kukurydza z puszki - 2 łyżki
  • czerwona cebula - 0.5 sztuk
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • liście sałaty - 2 sztuki
  • koperek lub natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Makrelę obierz ze skóry i oddziel ości. Przełóż rybę do miski, dodaj jajko i rozdrobnij dokładnie widelcem. Dodaj majonez.
  2. Paprykę oraz cebulę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Dodaj kukurydzę i dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli, jeśli uznasz za stosowne.
  3. Kromki pieczywa przekrój na połówki i na każdą z nich nałóż porcję rybnej pasty. Kanapki udekoruj listkami sałaty oraz ziołami.