|
Składniki | ||
wędzona makrela | 100 gramów | |
Majonez Hellmann’s Original | 3 łyżki | |
pumpernikiel, kromki | 6 sztuk | |
jajko ugotowane na twardo | 1 sztuka | |
papryka czerwona | 0.3 sztuk | |
kukurydza z puszki | 2 łyżki | |
czerwona cebula | 0.5 sztuk | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
liście sałaty | 2 sztuki | |
koperek lub natka pietruszki do dekoracji |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makrelę obierz ze skóry i oddziel ości. Przełóż rybę do miski, dodaj jajko i rozdrobnij dokładnie widelcem. Dodaj majonez. |
Krok 2 |
Paprykę oraz cebulę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Dodaj kukurydzę i dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli, jeśli uznasz za stosowne. |
Krok 3 |
Kromki pieczywa przekrój na połówki i na każdą z nich nałóż porcję pasta z makreli. Kanapki udekoruj listkami sałaty oraz ziołami. |
Autor: przepisy.pl |