Kanapki z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą

9


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
wędzona makrela100 gramów
Majonez Hellmann's Oryginalny3 łyżki
pumpernikiel, kromki6 sztuk
jajko ugotowane na twardo1 sztuka
papryka czerwona0.3 sztuk
kukurydza z puszki2 łyżki
czerwona cebula0.5 sztuk
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
liście sałaty2 sztuki
koperek lub natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Makrelę obierz ze skóry i oddziel ości. Przełóż rybę do miski, dodaj jajko i rozdrobnij dokładnie widelcem. Dodaj majonez.
Krok 2
Paprykę oraz cebulę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Dodaj kukurydzę i dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli, jeśli uznasz za stosowne.
Krok 3
Kromki pieczywa przekrój na połówki i na każdą z nich nałóż porcję rybnej pasty. Kanapki udekoruj listkami sałaty oraz ziołami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl