Kanapki z pastą z wędzonej makreli
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wędzona makrela - 1 sztuka
  • twarożek - 120 gramów
  • chleb z ziarnami słonecznika, kromki - 6 sztuk
  • Rama Classic
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Makrelę oczyść ze skóry i ości, a następnie rozgnieć np. widelcem.
  2. Twaróg wymieszaj z majonezem, dodaj makrelę i posiekaną w drobną kostkę cebulę.
  3. Kromki z chleba razowego pokrój na trójkąty lub kwadraciki i posmaruj margaryną. Nałóż pastę z makreli. Kanapki udekoruj gałązkami natki pietruszki.