|
Składniki | ||
kromka chleba baltonowski | 4 sztuki | |
Flora Original | 4 łyżeczki | |
pierś z kurczaka | 160 gramów | |
Przyprawa do gyrosa Knorr | 1 opakowanie | |
oliwa z oliwek | 1.5 łyżek | |
Surówka: | ||
kapusta pekińska | 400 gramów | |
sok z cytryny | 4 łyżki | |
kiełki brokuła | 4 łyżki | |
Duża papryka czerwona | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pierś z kurczaka (bez skóry) obtocz w przyprawie Gyros i oliwie z oliwek. Przyprawioną pierś upiec w piekarniku w 165 °C przez 20 min. |
Krok 2 |
Pieczywo posmaruj Florą i nałóż kawałki upieczonej piersi. |
Krok 3 |
Przygotuj surówkę – umyte i pokrojone warzywa wymieszaj w misce, posyp je kiełkami i dodaj sok z cytryny. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |