| |||||||||
| Składniki | ||
| kromka chleba baltonowski | 4 sztuki | |
| Flora Original | 4 łyżeczki | |
| pierś z kurczaka | 160 gramów | |
| Przyprawa do gyrosa Knorr | 1 opakowanie | |
| oliwa z oliwek | 1.5 łyżek | |
| Surówka: | ||
| kapusta pekińska | 400 gramów | |
| sok z cytryny | 4 łyżki | |
| kiełki brokuła | 4 łyżki | |
| Duża papryka czerwona | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pierś z kurczaka (bez skóry) obtocz w przyprawie Gyros i oliwie z oliwek. Przyprawioną pierś upiec w piekarniku w 165 °C przez 20 min. |
| Krok 2 |
| Pieczywo posmaruj Florą i nałóż kawałki upieczonej piersi. |
| Krok 3 |
| Przygotuj surówkę – umyte i pokrojone warzywa wymieszaj w misce, posyp je kiełkami i dodaj sok z cytryny. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |