Kanapki z pieczoną wołowiną i piklami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczona wołowina, np. rostbef kilka plastrów
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 3 łyżki
  • bagietka lub inne pieczywo, kromki - 10 sztuk
  • pikle mix – ogórki, papryka, cebulka
  • musztarda Dijon - 1 łyżeczka
  • posiekana natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • sałata kilka listków
  • kiełki słonecznika do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Majonez wymieszaj z musztardą i posiekaną natką pietruszki. Kromki pieczywa podsmaż na suchej patelni, następnie posmaruj przygotowanym majonezem i rozłóż na półmisku.
  2. Na każdą kromkę połóż dekoracyjnie (zwijając w rulonik lub np. w różyczkę) po plasterku pieczonej wołowiny.
  3. Na wierzch kanapek połóż kawałki marynowanych warzyw. Całość udekoruj kiełkami i listkami sałaty.