|
Składniki | ||
bagietka | 0.5 sztuk | |
Rama 100% Roślinna | 2 łyżeczki | |
szynka parmeńska | 4 plastry | |
suszone figi | 2 sztuki | |
chilli | 0.5 sztuk | |
czerwona cebula | 0.5 sztuk | |
świeża kolendra | 0.5 pęczków | |
sok z połowy limonki | ||
oliwa z oliwek | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pieczywo pokrój na mniejsze kawałki a następnie posmaruj cienką warstwą margaryny Rama. |
Krok 2 |
Figi oraz cebulę pokrój w drobną kostkę, kolendrę oraz papryczkę posiekaj drobno. Dodaj oliwę, sok z limonki i wymieszaj wszystko razem. |
Krok 3 |
Na kromkach pieczywa ułóż dekoracyjnie plastry szynki a na jej wierzchu rozłóż po łyżeczce figowej salsy. Kanapki udekoruj listkami kolendry. |
Autor: przepisy.pl |