| |||||||||
| Składniki | ||
| bagietka | 0.5 sztuk | |
| Rama 100% Roślinna | 2 łyżeczki | |
| szynka parmeńska | 4 plastry | |
| suszone figi | 2 sztuki | |
| chilli | 0.5 sztuk | |
| czerwona cebula | 0.5 sztuk | |
| świeża kolendra | 0.5 pęczków | |
| sok z połowy limonki | ||
| oliwa z oliwek | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pieczywo pokrój na mniejsze kawałki a następnie posmaruj cienką warstwą margaryny Rama. |
| Krok 2 |
| Figi oraz cebulę pokrój w drobną kostkę, kolendrę oraz papryczkę posiekaj drobno. Dodaj oliwę, sok z limonki i wymieszaj wszystko razem. |
| Krok 3 |
| Na kromkach pieczywa ułóż dekoracyjnie plastry szynki a na jej wierzchu rozłóż po łyżeczce figowej salsy. Kanapki udekoruj listkami kolendry. |
| Autor: przepisy.pl |