Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bagietka - 0.5 sztuk
  • Rama 100% Roślinna - 2 łyżeczki
  • szynka parmeńska - 4 plastry
  • suszone figi - 2 sztuki
  • chilli - 0.5 sztuk
  • czerwona cebula - 0.5 sztuk
  • świeża kolendra - 0.5 pęczków
  • sok z połowy limonki
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Pieczywo pokrój na mniejsze kawałki a następnie posmaruj cienką warstwą margaryny Rama.
  2. Figi oraz cebulę pokrój w drobną kostkę, kolendrę oraz papryczkę posiekaj drobno. Dodaj oliwę, sok z limonki i wymieszaj wszystko razem.
  3. Na kromkach pieczywa ułóż dekoracyjnie plastry szynki a na jej wierzchu rozłóż po łyżeczce figowej salsy. Kanapki udekoruj listkami kolendry.