Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli

28


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
bagietka0.5 sztuk
Rama 100% Roślinna2 łyżeczki
szynka parmeńska4 plastry
suszone figi2 sztuki
chilli0.5 sztuk
czerwona cebula0.5 sztuk
świeża kolendra0.5 pęczków
sok z połowy limonki
oliwa z oliwek1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Pieczywo pokrój na mniejsze kawałki a następnie posmaruj cienką warstwą margaryny Rama.
Krok 2
Figi oraz cebulę pokrój w drobną kostkę, kolendrę oraz papryczkę posiekaj drobno. Dodaj oliwę, sok z limonki i wymieszaj wszystko razem.
Krok 3
Na kromkach pieczywa ułóż dekoracyjnie plastry szynki a na jej wierzchu rozłóż po łyżeczce figowej salsy. Kanapki udekoruj listkami kolendry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl